Здравей, Мартине


Това е статия-обръщение към Мартин Димитров, настоящ лидер на СДС и към опозицията като цяло.

Мартине, зарадвах се когато видях, че млад човек с блог поема руля на СДС. Зарадвах се, че това е човек, чийто блог следя, без да вземам под внимание политическата му кариера. Зарадвах се, че излиза едно ново лице пред българската политика. Поне така те виждам.

Мартине, знаеш ли за момент дръпнах настрана всичкият негативизъм, който беше съсредоточен в бившата, управляваща партия, известна с некадърни (да не кажа и умишлено некадърни) приватизации и чисти форми на корупция.   Забравих ги, защото партията ви имаше достатъчно време да отстъпи място и на няколко не управляващи в този период лица. А пък то дори на 21 Декември миналата година и стана лидер. Поздрави за което, едва на 31 години.

Мартине, забелязах, че си роден на 13 Април, което те прави Овен, като мен (аз съм на 12 Април). Познавам немалко овни и отличителните ни черти са колкото и добри толкова и лоши. Интелигентни хора, шефове, но често тръгваме напред с рогата.

Мартине, ако не беше това последното характерно за зодията качество нямаше да пиша тази статия, но за 29 дни две твоi конкретни постъпки ме накараха да се колебая относно личността ти, която току виж да ме беше накарала на първия си вот да гласувам за вашата партия.

Мартине, едната случка беше когато в парламента се обсъждаше кризата с газа, ти зададе своите въпроси към нашия “всенародно обичан” премиер и макар той да говореше неверни неща, макар ти да беше прав (от моя гледна точка), не смятам че имаше право да крещиш откъм залата и да го прекъсваш.

Защото Мартине, аз смятам, че този недостатък на повечето български политици, трябва да е нещо изчезващо. Културата и възпитанието трябва да бъдат показвани винаги, особено, когато говорим за място като народното събрание и особено, когато всеки в държавата може да гледа!

Другото, което ми направи лошо впечатление, Мартине, е днес когато обърнах внимание колко много са статиите напоследък в блога ти, в които критикуваш управляващите. Негативизмът е нещо, което не подкрепям и смятам, че ако кажеш “Ето как аз бих постъпил”, вместо “Колко грешно постъпи…” би получил повече уважение, или ако щеш повече гласове. Показвай защо си, а не защо другите не са! А и ние управляващите си ги знаем какви са “маскари” и без да го подчертаваш, а тези които не смятат така, едва ли те слушат/четат.

Та така, Мартине, неслучайно още в началото уточних, че статията е и към цялата опозиция в страната, проблемите са всеобщи. Просто ми се иска от теб да излезе различен политик.

Г-н Димитров, готов съм да поднеса извиненията си, ако по някакъв начин се чувствате обиден от горе-написаното, или от факта, че се обръщам към Вас в ед.ч. Извинението ми от друга страна не би означавало, че не стоя зад написаното.

,

6 responses to “Здравей, Мартине”

  1. Може би тази прибързаност се дължи на факта, че е нов в политиката и иска да се изяви, като изкаже мнението си, понякога в това няма лошо, понякога има, не мога да коментирам случилото се, защото не съм бил свидетел.

  2. писах нещо по повод на разговора, който тръгна в свежо. виж как е и моля за извинение, че не те попитах дали няма да имаш нещо против. ако има нещо, кажи ще оправям работите.

  3. Браво, че е изкрещял в лицето на тоя украински некадърен анти-български боклук! Браво на този човек, а ти нямаш никакво право да го съдиш, защото с кроткост и благи думи виждаш докъде сме стигнали!

  4. Г-н/г-жо многоточие, конституцията му дава право да изкаже мнението си. Съгласна съм с автора – мнение изразено невъзпитано, с крясъци, при това в Народното събрание, няма тежест, не буди уважение. И вашето, между другото.
    Браво за статията ssk! Бях приятно изненадана да разбера, че си само на 16 години. 🙂

  5. МОЛЯ? Ти знаеш ли в западно-европейските парламенти, че такива сцени като гоненето на Румен Петков от Волен Сидеров са обичайни? Защото там има политически РАЗЛИЧИЯ и ДЕЙСТВИЯ,а тук само крадат. Правилото е следното – трябва да си на шпага разстояние от човека на който говориш. Но тук в България не сме виждали често такива сценки, нали всеки гледа само да лапа, а не да посочи крадеца и да го изложи публично пред народа…

  6. […] си “фантасмогорично” звучи. А и това е едно от нещата, които не харесвам на Мартин Димитров – много обвинява водейки антикампания, срещу хора, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.