За ГЕРБ, за изборите и за една малка подробност.


Вчера гледах по БНТ пресконференцията на ГЕРБ след изборите. Ще започна коментара с това, че не съм привърженик на ГЕРБ, нито на Бойко Борисов, макар че в момента те са единствената алтернатива на несигурния електорат. Много хора ги сравняват с партия, от която вече сме си патили – НДСВ, дори и да е спорно дали са направили много лошо на България, аз вземам гласовете им на последните няколко избори и от там си вадя изводи, дали народа ги харесва… Та докога лидерски партии ще печелят изборите? Но не, ГЕРБ , ще кажете, не зависи от лидера си. Та нали новият кмет на София каза, че тази партия не е той и че тя ще продължи да съществува години след него самият. Е че то е така, той даже Борисов не и е лидер, нищо че на гореспомената пресконференция Борисов беше в центъра на масата, а лидерът Цветан Цветанов продума едва на няколкопъти, за да не му се смеят. Но какво пък, да говори Борисов, нали поне има кой да каже темите табу в българската политика. И за политическият туризъм говори, и за това, че Ахмед Доган е един от най – добрите български политици , защото винаги той печели и той „дърпа конците” в управляващата коалиция. Господин Борисов също си каза в прав текст, че единствено Станишев би имал облаги от евентуално напускане на властта. Интересен факт е че няколко дена преди изборите премиерът ни беше казал, че не иска да се повтори ситуацията със Жан Виденов и би напуснал, ако оставката му би предотвратила проблеми в страната.

Друго, което каза народният генерал бе, че въпреки твърденията на БСП, че те са първата политическа партия, защото имат най – много съветници, не те а ГЕРБ са победителите на изборите с повече гласоподаватели за тях. Да, безспорна е победата в София и в някой други регионални градове, но (!!!) това са кметски избори и се гласува за определени хора, в краен случай за партия. Гласува се за хора, които са от местността, хора които в по – малките градове са познати или поне известни на населението. Да така е, аз не съм за ГЕРБ, но подкрепям кандидатурата на издигнатият от тях кмет в Силистра – Тошко Тодоров, както и на част от общинските им съветници. Нима ако имах право и отида да гласувам за кандидата им, то пак би гласувал за тях на едни парламентарни избори, където най – вероятно ще ни натресът някой софиянец, със собствените си интереси? Както стана с Гущеров от страна на БСП, на последните избори.От както го избраха не съм чул за него. При условие, че резултатите от вотът не е причина за оставката на правителството, защо се отдаде такава важност на него?

Ще завърша с малко поздрави по изборите. Много поздрави на Бойко Борисов за победата му в София и изказаните, макар и по некоректен начин, истини. Много поздрави на Ахмед Доган, че остава най – власт имащият политик в майка България. Много поздрави на г-н Станишев за това, че партията му има най – много общински съветници по селата. Също само добри пожелания за Симион Сакскобурготски за това, че така и не ме затрудни да му слушам бавното говорене, през последните няколко месеца. Много и този път искрени поздрави на българските учители, които не се отказаха!


3 responses to “За ГЕРБ, за изборите и за една малка подробност.”

  1. Чест и почитания!

    Само мога да те похваля, че на тази възраст така трезво разсъждаваш, за разлика от болшинството твои връстници.

    Похвално е най-вече това, че се интересуваш от това, което става около теб.

    Желая ти успех!

  2. Добре. Айде и аз да се подпиша и да се свършва с тоя ГЕРБ. Подписвам се, за да кажа, че съм прочела и да анонсирам, че имам подобна тема за пресконференцията в блога си! Уважавам мнението ви! Поздрави

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.