Бесен съм!


Бесен съм. И има защо.

Не искам да пиша тази статия коректно, добре построена и внимателно въздействаща. Не искам защото не е подходящо.

Писнало ми е от много неща.

Писна ми още, когато Стефан Райчев – местен бизнесмен построи мини Мол върху уникално археологическо наследство, въпреки, че неведнъж се опитаха да го спрат и учени и обикновени граждани. Всички нормални, но не и общината, защото са близки с кмета. Кмета, който на предишните избори победи за трети път, този път с разлика от около 500 гласа пред далеч по – подходящия кандидат, пък било той издигнат и от Герб. И не е само Мол-а му, който не помага на Силистра. И не е само той, който руши за собствена изгода, и не сме само ние, коите не сме успели да го спрем. Или не сме опитали!

Бесен съм, защото вече не ме интересува кой ще ме управлява. Ама никак. Не за друго- Станишев и Доган & Бойко и Костов е равносилно.  Равносилно е защото положението е еднакво. Властта си прави каквото си иска, освен когато общественото мнение и натежи прекалено много. Ама не става така. Те не трябва да изпитват докъде ги пускаме, а да работят за нас да му се невиди. Не стига, че им плащаме. Не стига, че крадат, не стига че пътуват много ами и не си вършат работата. И са все същите. И когато идват нови, от време на време, ние ги избираме и се оказват пак същите. И пак така ще стане.

Защото Доган си има покрай него си не само турци, а и българи, които просто си гледат келепира. Хора които си дават пари по избори и си чакат после да му прокарат законите. Или ако са по – малки просто да ги уреди на високите места във властта. И защото всички уж го спират. Скоро четох, че Доган нахъсва опозицията срещу себе си за да гласуват за нея, вместо за Герб. Сега ми се струва, че направо са си направили такива партии и са сложили хора с големи и глупави усти там. Хора на всеки билборд в страната.

Яд ме е, че има хора и то млади, които гласуват за хора, които дори повече съсипват страната. Защото ми е по – добре Филиз Хюсменова да е в европарламента, от колкото внука обругал гроба на дядо си. Яд ме е и защото ги виждат какви са смешници тези от Атака, но продължават да гласуват за тях без да знаят, какво Атака би им дала срещу гласа им. Защото Волен освен да прави сиир нищо друго няма да свърши. Няма да махне ДПС, няма да премахне циганията, защото е тръгнал в грешна посока. Защото е глупав и не трябва да е избор на човек, който не си продава гласа.

Яд ме и за Костов ,защото не е глупав и докато ДПС си има обръчите и поръчковата администрация, БСП си има бабите, а НДСВ си има мафията , той ще поеме добре тяхната роля. Както беше преди 8 години. И ще го сподели с ГЕРБ. Яд ме и за Мартин, че се оказа толкова дребен. Вечно хапещ комунистите, дето му пречат и никога не казал с какво е по – добър.

Бесен съм и на Зелените, за които възнамерявах да гласува на следващите избори. Че не се потрудиха. Че не се самопоканиха в телевизиите. Че не купиха гласове ако искате. Защото искам еко опозиция в парламента. Не, не съм вегетарианец, който пести водата и хартиите. Но не си хвърлям боклука извън кошчето заради тях преди време.
И защото на правителството не му пука поне малко за нещо различно от парите. Защото се строят 9 големи сметища в страната, които ще работят с години, но и 9-те са за изгаряне на боклуците. Преди две години сложиха цветни кофи, прибраха пари – да свикваме с разделното събираме. Добре свикнахме, сега искаме и шибани модерни сметопреработващи заводи, от които да излиза хартия, стъкло и метали, които да ползвам, вместо да сека вековни гори, които евентуално да заменя с малки дървенца, които след 100 години, да отсече друг. Не за друго, не съм краен, но искам Зелените да направят елементарните неща за българската екология.

Аз сека гори, да, аз давам подкупи, да, аз крия мафията, да, аз съм този който го прави. Защото гласувам за този, в който не вярвам, но има шанс да влезе, а не за този, който искам. НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ БЪЛГАРИЯ. АКО НЕ ДРУГО ПОНЕ С ГЛАСА СИ. Не да ми казват  “е защо да не се наспя, вместо да ходя да гласувам за маскари?”

Бесен съм на себе си, на другите, на политиците, на бизнесмените. Яд ме е на тая народопсихология, която накара хората да избягат от България. Яд ме е, че вече ги няма чистите хора, които да постъпват правилно. Яд ме е че те са само хиперболизирани образи в книгите, които вече не четем. ю
ЩЕ СЕ ХВАНА И ЩЕ ВЪЗОБНОВЯ HORATA.EU , ЗА ДА ЗНАМ, ЧЕ СЪМ ОПИТАЛ ДА ПРОМЕНЯ НЕЩО. А АКО НЕ СЕ ПОЛУЧИ ОТНОВО, ЩЕ ВИНЯ САМО СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ЩЕ ЗНАМ, ЧЕ СЪМ МОЖЕЛ ДА НАПРАВЯ ПОВЕЧЕ!

Оставям статията в натюр- без редакция.

Още коментари: http://e-vestnik.bg/6357


11 responses to “Бесен съм!”

 1. Браво!Ако и теб не те промени живота някой ден може би ще сте повече и ще промените нещата!Ние не успяхме…

 2. […] Няма да променя България. Трудно бих се навил дори да опитам. Обикновенно властимащите хора са гъзолизци и продажници, нямам намерение да ставам такъв за една според мен загубена вече кауза, поне за следващите десет – петнайсет години. Което е кофти, гражданин да реши, че му е през оная работа какво ще стане с родината му. Което всъщност е по малко зло от това гражданин да реши, че може да каже майната му на всичко родно само заради парите … […]

 3. Ти си свястно момче..скрит националист си, не бързай да отричаш това течение занапред! 😛

 4. Който се опитва да стои настрана от политиката, свършва с това, че бива управляван от по-нисши от него. Платон

 5. Браво! За позицията ти, за споделеното мнение!
  Дано мислещите като теб млади хора сте повече. Тогава наистина ще промените и България, и света. 🙂

 6. Гневи се, млади човече! Няма нищо по-чисто от гражданския гняв! И колкото повече хората се гневят, толкова и желанието им за промяна ще расте и, дай Боже, един ден то ще е по-голямо от егоизма на управляващите.

  Колкото до национализма (визирам мнението на Любомир), това е идеологията на безсилието. Национализмът няма място в една обединена Европа без държавни граници, чиито принципи са равенството и човешките права.

 7. Като, че ли това е образец “Що е да си социално отговорен”, макар и на думи.

  Само, че с тази социална отговорност има един малък шитав проблем…

  …ако ти си бесен за това, че ти е писнало, кой, как, защо, откъде, накъде ръководи и дърпа завеси в Държавата България…

  …изпускаш момента, брат! И като имам предвит момента, тук е интересното; Гадината с опела, който ти пресича пешеходната пътека ще го мислиш много повече, отколкото това, че не ти се е наложило да чакаш изобщо на спирката и автобуса веднага е дошъл. Защо? Защото това, което не ти изнася е несправедливо, а това, което ти изнася – е. Понякога кантара не стои на баланс, някои ще кажат, че този баланс никога не е баланс, майната му, но бесен, небесен, живееш преди всичко за себе си, нали? И кво прай’ме? Беснеем? Стига де, дай малко щастие. : )))))

  Когато едно нещо ни плюе, какво правим? И ние го плюем или му казваме “Приятно ми беше да се запознаем”, ставаме и си заминаваме?

 8. И аз съм бесен, но най-вече от недостатъчното разум и прагматика!

 9. Който цитира чужди мисли и мнение – няма свои. Аз 😛

 10. Нещата могат да се променят – от мен, от теб, от нас! Не утре, не веднага, но ще стане! Все от някъде трябва да започнем. Може би защото сме “бесни”, а може и защото сме мислещи. Ако искаш, прочети тази програма:

  http://www.gerb.bg/bg/program/programlist/cat_id/21

  Може би след това отново ще предпочетеш да гласуваш, вместо “да се наспиш”? А можеш и да се наспиш и после да гласуваш. 🙂 Все пак изборният ден е до 19 часа.
  Не те познавам, но мисля, че си страхотен – не се променяй! И на 100 години да станеш, ако запазиш духа си, ще се чувстваш млад. Успешен ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.