Когато адът замрази приема на грешници


Всичко започна, когато един ден в редакциите на всичките медии в християнския свят се получи съобщение по всевишен начин без каквато и да е следа кой и как го пратил.

“Местата в ада свършиха. Повече няма да приемаме хора. Оправяйте се.”

Повечето редакции се зашеметиха. В някои от тях не обърнаха внимание на мнимото съобщение. В по-жълтите вестници го пуснаха повече на шега. Някои телевизии изписаха веднага съобщение на екрана, което беше последвано от извънредна емисия. Големите и сериозни медии решиха да говорят повече за самия факт, че подобно съобщение е получено едновременно при всичките им колеги.

Както и да е, до вечерта новината стигна навсякъде. Бабите по селата се събраха в църквите. В кафенетата всичките шептяха за дявола. Сериозните хора я отхвърляха. Суеверните я тълкуваха. Конспираторите обвиниха някой си Костов. До вечерта нямаше как и всички медии я пуснаха. Беше навсякъде.

Тогава дойдоха експертите теолози и техните теории. Според едни когато няма място в ада, всички ще отиват в рая. Според други, раят няма да занижи пропусквателните си стандарти и душите на тези, които не заслужават прошка ще бродят като призраци по света. От последното впрочем като резултат излязоха изведнъж куп обяви за борци с паранормалното, които предлагаха своите услуги. Както и за сертифицирани школи за такива.

На сутринта сутрешните блокове бяха изровили какви ли не истории. Бременни правят аборти, защото не искат децата им да живеят в свят без ад. Опечалени отказват да погребат мъртвите си роднини, докато няма някаква яснота.

В интернет троловете заговориха за дълго очаквано нашествие на зомбита.

Купища хора, започнаха да организират групи за взаимопомощ във Фейсбук, помагайки си с инструкции как могат да сменят вярата си докато е време. Появиха се статии “Коя вяра е най-подходяща за вас, след като християнството се запълни”. Изкупиха се билетите към духовните столици на различните религии.

Ислямска групировка използва момента на паника, за да осъществи отдавна подготвен терористичен акт във Ватикана. Посланието, което те изпратиха до медиите беше също толкова кратко и ясно: “Не искаме религиозни емигранти!”
Някъде тогава се появи и най-лошото последствие от цялата тази история. Разпространи се мнението, че щом няма ад, можем да си правим каквото си искаме и пак ще ни приемат в рая. Тълпи от хора разграбваха магазини, убиваха бездомни, опитваха дори странни неща като канибализма. Мъже напускаха жените си и забягваха с любовниците си. Хората спряха да ходят на работа и никой не смееше да се покаже на улиците.

Международната общност обяви месец на световен траур заради запълването на пъкала.
Горе – долу тогава в останалите все още работещи медии се появи също толкова мистериозно съобщение:
“Няма да приемаме грешниците на ада. Имаме си наша политика на приемане и от месеци никой от вас грешници не я е изпълнявал. Оправяйте се.”

Тогава вече стана страшно. Хората загубиха надежда. От месеци никой не е бил достоен да постъпи в рая. В какъв свят живеем – питаха се някои. Какво ще правим – питаха се други. Тежък въздух беше налегнал и села и градове.
Революция настъпи във Ватикана, църкви бяха изгаряни. Владетели се обявиха за избрани от бога и обещаха да водят гражданите към смирение и опрощение.

И така християнските страни отиваха на майната си докато един ден двама мними тинейджъри хакери не си признаха. Използвали нов вид хак, за да изпратят тези уж всевишни съобщения до медиите.

Светът се върна по старо му. А те след дълъг и тежък живот на мъченици бяха приветствани в рая като апостолите, които самоотвержено поеха вината, излъгаха, за да спасят света. Така ги прихванало. Първите новодошли там от години.

А адът ли? Адът взе заем от известна медийно-ориентирана българска банка и се преустрои, възприемайки максимата, че всички са добре дошли.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.