Сега им се е паднало да викат #кой


Няколко неща, които ми се струват важни:

AJfwx52

– Това не е чисто търговски спор. Не и когато се прави публично, в национален ефир, със засиленото участие на полицията и с “инструкциите да се спре телевизията”. Това е публично-мафиотска саморазправа с участието на държавата. (Тв7 естествено можеха да улеснят всичко, ако бяха спазили срока, но и за тях това не е угодно)

– А пък зад неадекватните действия на полицията ми се струва, че стои именно шефът на СДВР – Младен Маринов. В ефир той каза, че е изпратил многото полицаи, както и по-висшестоящите служителите, на които после им бяха подадени оставките (зам.-шефът на СДВР и незнаещият къде е попаднал шеф на 6-то РПУ).

– Същият Маринов ми е познат още преди да заеме тази позиция, когато често можеше да бъде видян да води неадекватните действия на полицията на ‪#‎ДАНСwithme‬. Можете да го видите и на ето тази снимка на рождения ден на ПИК http://pik.bg/f/uploads/image/Kupon_2014/Chengeta.jpg

‪#‎NewsWithMe‬ е най-неадекватният отговор на телевизията, която винаги е била сред най-зависимите в България. Както каза една от водещите в миг на искреност: “Ние много добре знаем, че носим известни грехове от миналото.”

– Не прави чест на никого да твърди обратното в ефира на телевизията днес. Например ако СБЖ значеше нещо, сега щяхме да му държим сметка защо хвали ТВ7. Изредиха се един куп политици да твърдят този абсурд.

– И когато Бойко Борисов “изсипа един самосвал с” в ефира на тв7, се напълни с хора, които радостно го хвалеха. Този цирк не е без неговото съгласие. Не е без желанието на Пеевски. Борисов не заслужава нито едно браво.

– Запомнете деня, в който ББ каза: “Аз нито определям кой е виновен, нито вкарвам в затвора”. Може да му го напомняме от време на време

– Прави впечатление странната реакция на НФСБ. Валери Симеонов, забравяйки за СКАТ, каза, че ТВ 7 е най-независимата телевизия. А малко по-късно зам. председателят на ПГ му група се оказа най-подходящ коментатор на случая при Димитър Цонев. Изключително странен избор за БНТ. Всъщност там можем да търсим връзка с очакваният бъдещ собственик на телeвизията. More to follow on that.

– И като стана дума, БНТ поне започнаха емисията си с Тв7, за разлика от бТВ и Нова. Ще се радвам да чуя адекватно обяснение на планирането на централната емисия на бТВ, която пусна новината седма! Дори Канал 3 и К2 не излъчваха на живо, както правят винаги.


– И още – ще чакаме ли подобни нахлувания в другите медии, финансирани от КТБ, но останали под контрола на Пеевски?

– ЦУЦА не я гледайте. Горката кака ще си има доста проблеми за поведението си днес, а този, който я е изпратил да изключи сървъра, си заслужава гафа.

– Защитих веднъж журналисти на тв7, когато тълпата заслужено искаше да ги нападне. Не знам за Rossitsa, но аз не бях там заради свободата на словото, при тях го няма. Не исках протестът да е известен с това с това, че замеря с камъни журналисти.

Сега отново не бих защитил тв7, но честно ви казвам, писна ми да ме лъжат с фарс след фарс. Сериалът продължава.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.